Energetické tabulky potravin - Zelenina

Potravina Energie (kJ) Bílkoviny (g) Tuky (g) Sacharidy (g) Vláknina (g) Cholesterol (mg) Glykemický index
Artyčoky 170 2,4 0,1 2,6 10,8 0 nízký
Bílé fazole v rajské omáčce 370 5,3 0,8 14,4 380 0 střední
Brambory rané 300 1,7 0,2 16,6 1,3 0 střední
Brambory zimní 330 1,8 0,3 18,2 1,6 0 střední
Brokolice 100 2,9 0,8 1,2 450 0 nízký
Brokolice, kedlubna 140 4,4 0,9 2,9 2,8 0 nízký
Brukev 130 2,1 0,2 5,8 2,2 0 nízký
Celer - řapíkatý 140 1,3 0,2 3,7 2,4 0 nízký
Celer-bulva 210 1,7 0,3 9,9 3,7 0 nízký
Cibule 200 1,7 0,3 9,6 1,4 0 střední
Cibule - raná 140 2 0,2 5,8 1,3 0 střední
Cuketa 80 1,6 0,4 2,1 0,9 0 nízký
Čekanka salátová 90 1,5 0,1 4 1,4 0 nízký
Černý kořen 260 1,4 0,4 13,3 5,3 0 nízký
Červená řepa 200 1,8 0,1 10,6 2,3 0 střední
Červená řepa 140 0,9 0,3 7,8 100 0 střední
Česnek 450 6,6 0,2 26,9 0,9 0 střední
Čočka 1440 26,9 1,2 59,2 10,6 0 nízký
Fazole 1400 23,5 1,6 59,8 17 0 nízký
Fazolky 160 2,3 0,3 7,1 3 0 nízký
Fenykl 110 2,4 0,3 6,1 3,3 0 nízký
Hongkong salát (Bonduelle) 250 1,3 3,3 7,1 270 0 nízký
Houby čerstvé (průměr) 110 2,6 0,4 3,8 6 0 nízký
Houby sušené (průměr) 1410 37 2,7 41,1 46 0 nízký
Hrách 1420 23,7 1,4 61,5 16,6 0 nízký
Hrášek 320 6,5 0,5 13,3 5,2 0 střední
Hřiby 80 5,1 0,3 5,2 6 0 nízký
Chilli česnek (Horlein) 1830 3,6 40 17 500 0 střední
Chřest 90 2,2 0,2 3,5 1,8 0 nízký
Kapusta hlávková 180 3,1 0,5 6,7 3,1 0 nízký
Kapusta kadeřavá 140 4,3 0,9 2,1 3,3 0 nízký
Kapusta růžičková 210 5,2 0,6 7,6 1,6 0 nízký
Kopr 160 2,4 0,2 7,8 1,6 0 nízký
Křen 440 3,9 0,5 22,4 6,2 0 nízký
Kukuřice cukrová 440 3,5 2,2 18,8 0,5 0 střední
Květák 120 2,4 0,3 4,4 1,8 0 nízký
Lilek 160 1,3 0,3 8,2 2,3 0 nízký
Makedonská směs (Bonduelle) 140 1,8 0,3 6 140 0 nízký
Mangold listy 60 2,1 0,3 2,8 2 0 nízký
Meloun červený 110 0,6 0,2 5 0,3 0 střední
Meloun žlutý 120 0,5 0,1 6,5 0,9 0 střední
Mrkev 190 1,4 0,3 9,7 3 0 střední
Okurka nakládačka 50 1 0,2 1,8 1 0 nízký
Okurka salátová 70 0,7 0,2 2,6 0,9 0 nízký
Okurky 120 1 0,1 7 0,5 0 nízký
Paprika červená 120 1,2 0,5 5,2 1,6 0 nízký
Paprika zelená 70 0,8 0,3 2,6 1,9 0 nízký
Patizony 210 2,3 0,3 10,2 210 0 nízký
Pekingské zelí 50 1,1 0,3 1 1,6 0 nízký
Petržel kořen 260 2,9 0,6 12,2 1,8 0 nízký
Petržel nať 240 3,7 1 9 5 0 nízký
Polníček 70 1,8 0,4 1,4 1,5 0 nízký
Pór 190 2,5 0,3 8,6 1,5 0 nízký
Rajčata 100 1,1 0,3 4,6 1,5 0 nízký
Rajčatová šťáva 80 0,8 0,1 4 0,6 0 střední
Rajský protlak 430 2,4 0,5 23,3 0,9 0 střední
Reveň 80 1,3 0,1 3,6 1,4 0 nízký
Ředkev 90 1,5 0,1 5 1,1 0 nízký
Ředkvičky 80 1,1 0,1 3,7 1 0 nízký
Řeřicha zahradní 60 1,6 0,6 0,4 3,3 0 nízký
Salát hlávkový 80 1,5 0,3 2,7 0,9 0 nízký
Salát ledový 50 0,7 0,3 1,9 1,2 0 nízký
Salát římský 70 1 0,6 1,7 1,2 0 nízký
Sója 1860 43,8 23 16,3 21 0 nízký
Sójové klíčky (Bonduelle) 60 1,5 0,1 1,75 1,6 0 nízký
Sójové výhonky 210 5,5 1 4,7 2,6 0 nízký
Špenát 140 3,4 0,6 4,1 2,1 0 nízký
Špenát Bonduelle 110 2,6 0,6 2,5 200 0 nízký
Topinambury 330 1,9 0,2 17 3,5 0 nízký
Tykev velkoplodá 170 0,8 0,1 9 2,3 0 střední
Výhonky vojtěšky (alfalfa) 100 4 0,7 0,4 1,6 0 nízký
Zelí bílé hlávkové 120 1,5 0,2 4,5 2,7 0 nízký
Zelí bílé kysané 80 0,7 0,2 3,9 1,4 0 nízký
Zelí červené hlávkové 130 1,6 0,3 6,1 3,1 0 nízký
Zelí červené sterilované 270 1,6 0,2 14,9 90 0 nízký
Žampiony 70 3,3 0,6 4,8 2 0 nízký

Zpět na seznam kategorií potravin