Migréna - Tipy pro spravnou vyzivu

Pokud jsme náchylní k častému vzniku migrén, je vhodné se vyhnout potravinám s obsahem aminokyseliny tyrosinu (může spustit řetězec reakcí vedoucích k migréně) – jedná se především o maso, konzervované ryby, avokádo, zelí, banány, pivo, mléčné výrobky, tvrdé sýry a víno.

Pravidelné fyzické cvičení s řádnou regenerací (plavání, relaxační masáže) pomohou předcházet vzniku těchto problémů.
Doplňky stravy jsou schopny zabránit počátečním příznakům a bolestem, ale k potlačení rozvinuté migrény jsou účinná pouze klasická analgetika. Z dlouhodobého hlediska má význam užívat preventivně přípravky s obsahem vápníku a hořčíku – oba snižují svalové napětí. Pravidelný příjem vitamínů B komplexu a Omega-3 kyselin pomáhá také preventivně snižovat vznik bolestí hlavy.



Škola zdravého vaření