Obsah vitamínu E v některých potravinách


Potravina

Vitamín E

Řepkový olej

140 – 850

Slunečnicový olej

270 – 900

Sójový olej

530 – 2000

Olej z pšeničných klíčků

1650 – 3000

Mouka pšeničná

15 – 50

Rýže

0,4 – 4,5

Brambory

0,6 – 0,9

Jablka

1,8 – 7,4

Pomeranče

2,4 – 2,7

Špenát

16 – 25

Rajčata

3,6 – 4,9

Mrkev

2,5 – 4,5

Maso hovězí a vepřové

2,5 – 7,7

Játra

4 – 14

Vepřové sádlo

6 – 30

Ryby

4 – 80

Mléko

0,2 – 1,2

Sýry

3,0 – 3,5

Máslo

10 – 50

Vejce

5 – 30

























Škola zdravého vaření