Obsah vlákniny v některých potravinách

Potravina

Rozpustná

Nerozpustná

Celková

Jablka

5,6 – 5,8

7,2 – 7,5

12,8 – 13,3

Broskve

4,1 – 7,1

3,4 – 6,4

7,5 – 13,5

Jahody zahradní

5,1 – 7,7

6,8 – 10,6

11,9 – 18,3

Pomeranče

6,5 – 8,9

3,9 – 5,2

10,4 – 15,0

Mrkev

4,4 – 14,9

10,4 – 11,1

14,8 – 26,0

Zelí

13,5 – 16,6

4,2 – 20,8

27,6 – 37,4

Rajčata

0,8 – 3,5

3,2 – 12,8

6,7 – 13,6

Hrášek zelený

5,9

15,0

20,9

Fazole

7,2 – 12,4

9,1 – 9,6

16,8 – 21,5

Brambory syrové

2,8 – 3,5

2,4 – 3,2

5,2 – 6,7

Mouka pšeničná bílá

2,0

1,2

3,2

Mouka pšeničná celozrnná

2,6

7,7

10,3

Chléb pšeničný

1,6 – 2,7

1,1 – 2,9

2,7 – 5,6

Chléb žitný

6,7

6,6

13,3

Kukuřičné lupínky

0,2 – 0,4

0,5

0,7 – 0,9



Škola zdravého vaření