Barevné rizoto

500 g kuřecího masa, 300 g rýže, 1-2 sáčky mražené zeleniny, 2 cibule, 50 ml olivového oleje, grilovací koření nebo Gyros koření nebo jen červená paprika, sůl, pepř, 2 kostky slepičího vývaru, trocha strouhaného parmezánu či jiného sýra

Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na oleji, přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso, poprášíme kořením a zprudka opečeme. Do odměrky nasypeme suchou syrovou rýži. Do stejné odměrky poté připavíme dvojnásobné množství slepičího vývaru. Do zapékací mísy dáme opečené maso, zasypeme suchou rýží, dvěma sáčky mražené zeleniny, osolíme, opepříme dle chuti a promícháme. Vše zalijeme vývarem a znovu promícháme. Mísu dáme nezakrytou do trouby na 45 minut. V průběhu pečení stačí jednou promíchat. Posypeme strouhaným parmezánem a podáváme se zeleninovým salátem.

Porce:4
Doba přípravy:60 minut
Bílkoviny:149 g
Sacharidy:299 g
Tuky:15 g

Podobné recepty: