Bleskový chléb

500 g celozrnné pšeničné mouky, 100 g loupaných mandlí, 50 g loupaných dýňových semínek, 50 g slunečnicových semínek, 2 lžíce octu, 1 kostka droždí, 1/2 litru vlažné vody, sůl

Mandle nasekáme nahrubo. Odložíme jednu lžíci mandlí i obou druhů semínek. Droždí rozpustíme v 1/2 litru vlažné vody, přisypeme mouku, sůl, ocet a 3 minuty mícháme. Nakonec přidáme nasekané mandle, slunečnicová a dýňová semínka. Formu na pečení důkladně vymažeme tukem, dáme do ní těsto a povrch posypeme zbylými mandlemi a semínky. Ihned vložíme do předem vyhřáté trouby (cca 200 - 220 stupňů) a pečeme zhruba 50-60 minut.

Porce:20
Doba přípravy:75 minut
Bílkoviny:122 g
Sacharidy:373 g
Tuky:105 g

Podobné recepty: