Boloňské špagety

300 g směs vepřového a hovězího mletého masa, 100 ml rajského protlaku bez cukru, 1 cibule, 1 mrkev, 1/2 kostky bujonu, 2 stroužky česneku, bylinno-česneková sůl, jemně mletá celozrnná mouka, olivový olej, 1dcl vody 200 g celozrnných špaget, tvrdý sýr

Mleté maso orestujeme na oleji, podlijeme bílým vínem a 10 minut dusíme. Pak zaprášíme lehce moukou, přidáme rajský protlak, bujon, ochutíme bylinnou solí, podlijeme vodou (cca 1 dcl) a na mírném ohni vaříme dalších 10 minut. Minutu před koncem přidáme jemně pokrájený česnek. Podáváme se špagetami a strouhaným sýrem.

Porce:4
Doba přípravy:30 minut
Bílkoviny:15 g
Sacharidy:180 g
Tuky:89 g

Podobné recepty: