Boršč

200 g kuřecích stehenních prsou (vykostěné), 1 domácí klobása, směs zeleniny (čerstvá nebo mražená – hrášek, kukuřice, mrkev), 200 g naložené červené řepy, 1 lžíce olivového oleje,1 cibule, 1 sojová smetana, sladidlo, sojová omáčka, 1 kostka bujonu, lžička balsamikového octa, sůl, mletý černý pepř

V hrnci osmahneme na oleji cibul. Do 2 litrového hrnce dáme osmahnout maso a klobásu nakrájené na kostky, přidáme osmahlou cibuli. Zalijeme vodou, přidáme kostku bujonu, cukr a koření dle chuti. V průběhu varu postupně přidáme zeleninu a řepu. Necháme povařit 10 minut a přidáme zakysanou smetanu a lžičku balsamikového octa. Polévka by měla být sladkokyselá.

Porce:4
Doba přípravy:25 minut
Bílkoviny:88 g
Sacharidy:93 g
Tuky:63 g

Podobné recepty: