Bramboráky

4 brambory, 4 lžíce sojového mléka, 200 g celozrnné hladké mouky, 4 stroužky česneku, 1 vejce, bylino-česneková sůl, majoránka, mletý černý pepř, olivový olej

Brambory oloupeme a najemno nastrouháme, přebytečnou vodu z nich slijeme. Sojové mléko ohřejeme a přilijeme k nastrouhaným bramborám, přidáme hladkou celozrnnou mouku, 1 vejce, prolisovaný oloupaný česnek a vše zamícháme. Pak dochutíme majoránkou, osolíme, opepříme. Znovu promícháme. Těsto nesmí být ani příliš husté, ani řídké. Na pánvi rozehřejeme olej a z obou stran osmažíme bramboráky dozlatova. Při práci s olivovým olejem se snažíme nepřesáhnout teplotu 190°C. Dle chuti a fantazie můžeme ozdobit listy salátu a nakrájenou zeleninou (okurky, paprika).

Porce:4
Doba přípravy:40 minut
Bílkoviny:37 g
Sacharidy:227 g
Tuky:61 g

Podobné recepty: