Bramboráky se zelím
1 kg syrových brambor, 300 g kysaného zelí, 300 g čerstvého zelí, 1 cibule, 100 ml mléka, 150 g hladké celozrnné mouky, 1 vejce, 2 stroužky česneku, majoránka, sůl, kmín, olivový olej na smažení, nakládané cibulky na oblohu
Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Vymačkáme je a slijeme vodu. Vmícháme kysané zelí a polovinu na proužky nakrájeného čerstvého zelí. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, mléko, vejce, koření, mouku, česnek. Na rozpáleném oleji pečeme z obou stran dozlatova. Na talíři obložíme druhou částí čerstvého zelí a nakládanými cibulkami.
Porce: | 6 |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Bílkoviny: | 55 g |
Sacharidy: | 359 g |
Tuky: | 86 g |