Bramboráky se zelím

1 kg syrových brambor, 300 g kysaného zelí, 300 g čerstvého zelí, 1 cibule, 100 ml mléka, 150 g hladké celozrnné mouky, 1 vejce, 2 stroužky česneku, majoránka, sůl, kmín, olivový olej na smažení, nakládané cibulky na oblohu

Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Vymačkáme je a slijeme vodu. Vmícháme kysané zelí a polovinu na proužky nakrájeného čerstvého zelí. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, mléko, vejce, koření, mouku, česnek. Na rozpáleném oleji pečeme z obou stran dozlatova. Na talíři obložíme druhou částí čerstvého zelí a nakládanými cibulkami.

Porce:6
Doba přípravy:30 minut
Bílkoviny:55 g
Sacharidy:359 g
Tuky:86 g

Podobné recepty: