Brambory plněné masem

8-10 velkých brambor (1,5 kg), 200 g na kostky nakrájeného masa (kuřecí, vepřové, uzenina, aj.), 100 g olivového oleje, 30 g tvrdého sýra, 20 g mouky, 1/8 l mléka, cibule, pepř, sůl, zelená petržel

Brambory upečeme v troubě, tence po délce seřízneme vršek. Když zchladnou, vydlabeme vnitřek, rozmačkáme ho, osolíme, opepříme, přidáme sekané maso a pro spojení trochu bešamelové omáčky (ze 20 g tuku, 20 g mouky se udělá jíška, která se zalije mlékem). Pak přidáme osmaženou cibulku. Brambory vrchovatě naplníme touto směsí, složíme je na ohnivzdornou misku, pokapeme olejem, posypeme nastrouhaným sýrem, zelenou petrželkou a necháme zapéci. Podáváme je se zeleninou.

Porce:4
Doba přípravy:90 min
Bílkoviny:66 g
Sacharidy:300 g
Tuky:159 g

Podobné recepty: