Bretaňské fazole

200 g bílých fazolí, 25 g olivového oleje, 1 nadrobno nakrájené cibule, 15 g hladké celozrnné mouky, 1/4 kostky masoxu, 1 utřený stroužek česneku, pepř, sůl, 1,5 lžíce rajčatového protlaku (nebo 2,5 lžic kečupu), zelená petrželka

Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání osmažíme dozlatova. Podlijeme vývarem z fazolí, ve kterém jsme rozmíchali masox, přidáme rajský protlak nebo kečup, utřený česnek, pepř, sůl a společně povaříme. Vzniklou, ne příliš hustou omáčku podle chuti okyselíme nebo přisladíme, vmícháme uvařené a scezené fazole a necháme přejít varem. Jednotlivé porce sypeme najemno nasekanou petrželkou. Podáváme s celozrnným chlebem

Porce:4
Doba přípravy:50 minut
Bílkoviny:90 g
Sacharidy:250 g
Tuky: