Brusinkové vepřové karé

800 g vepřová pečeně, 2-3 lžice cukru, 150 g brusinkový džem, olivový olej, mletý černý pepř, 1/2 ks citrónu, sůl, tymián

Vepřovou pečeni podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme,důkladně osolíme a opepříme. Ve větší pánvi s nepřilnavým povrchem rozpálíme vrstvu oleje a pečeni ze všech stran zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Osmažené maso přeložíme do zapékací misky nebo pekáčku. Pečeni na karé posypeme tymiánem, podlijeme horkou vodou, zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut. Pak teplotu snížíme na 180 °C a pečeme téměř doměkka. Podle potřeby karé přeléváme výpekem a podléváme horkou vodou. Z citrónu vymačkáme veškerou šťávu. Na pánvi si rozehřejeme cukr s brusinkami a citrónovou šťávou. Brusinkovou omáčkou přelejeme téměř měkkou pečeni a karé pečeme doměkka odkryté. Podáváme s pečenými brambory nebo čerstvým pečivem.

Porce:4
Doba přípravy:60 min
Bílkoviny:83 g
Sacharidy:146 g
Tuky:288 g

Podobné recepty: