Bylinkovo-mandlové kuřecí závitky

4 kuřecí prsa, 50-60 g oloupaných a nahrubo nasekaných mandlí, 120 g změklého másla, čerstvé bylinky Podle chuti: šalvěj, rozmarýn, estragon, česnek+šafrán, libeček, bazalka, kerblík, majoránka, yzop atd, rozšlehané vejce, špetka strouhaného muškátového oříšku, polohrubá mouka na obalení, sůl, pepř, trochu smetany, Na obalování: mouka, vejce, strouhanka, olej na smažení.

Kuřecí prsa opatrně naklepeme, abychom neporušili strukturu masa. Mandle opražíme, necháme vychladnout. Do změklého vyšlehaného másla vmícháme bylinky podle své chuti, špetku soli, pepře a opražené na hrubo posekané mandle. Uděláme 4 válečky, zabalíme do alobalu a necháme v mrazáku ztuhnout. Rozklepané kuřecí řízky potřeme rozšlehaným vejcem, mírně osolíme, posypeme špetkou muškátového oříšku, vložíme zamražený kousek bylinkového másla a stočíme řízky do závitku, zajistíme kuchyňskou sponou nebo ovážeme potravinářským provázkem a obalíme v polohrubé mouce. Rozpustíme máslo s olejem, rozpálíme a závitky prudce opečeme, pak vložíme do zapékací misky, podlijeme trochou oleje z restování, horkou vodou a dáme do předem rozpálené trouby zapéct, nejprve s poklicí a dopékáme bez poklice, v polovině pečení můžeme podlít smetanou. Druhá verze: závitky obalíme v trojobalu a osmažíme ve vysoké vrstvě oleje. Příloha: brambory na všechny způsoby, zeleninové saláty.

Porce:4
Doba přípravy:95 min
Bílkoviny:141 g
Sacharidy:91 g
Tuky:142 g

Podobné recepty: