Candát na ruský způsob

500 g očištěného candáta 50 g másla 30 g cibule bobkový list pepř 2 dl bílého vína 1 žloutek l lžíce hladké mouky 1/2 citrónu l lžíce kaviáru 5 dl smetany sůl

Na másle osmahneme drobně krájenou cibuli s bobkovým listem pepřem, přidáme osolené porce candáta a zvolna opečeme po obou stranách přibližně 5 minut. Pak zalijeme bílým vínem a podusíme. Pečeného candáta vyjmeme, základ zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme trochu vývaru, povaříme a procedíme. Do procezené omáčky přidáme smetanu s rozšlehaným žloutkem, prohřejeme a vložíme opečeného candáta. Při podávání jednotlivé porce zdobíme kolečkem citrónu s kaviárem.

Porce:4
Doba přípravy:40 minut
Bílkoviny:15 g
Sacharidy:6 g
Tuky: