Celerová omáčka

0,5 velkého celeru, 30g rostlinného másla, 30g polohrubé celozrnné mouky, hovězí vývar podle potřeby, 2 lžíce bílého vína, 5g cukru, 5g pomerančové kůry, 3 zrnka tlučeného pepře, 4 lžíce kyselé smetany, sůl

Očištěný celer pokrájíme na kostičky a v másle udusíme do měkka. Pak na něj nasypeme mouku, kterou necháme zežloutnout. Za stálého šlehání zalijeme hovězí polévkou a vínem tak, aby vznikla hustá omáčka. Přidáme cukr, sekanou kůru, tlučený pepř a omáčku dobře povaříme. Nakonec omáčku přecedíme a přidáme do ni kyselou smetanu. Omáčku můžeme ozdobit celerovými lístky, chcete-li. TIP: Omáčka je také dobrá k různým masům, jako je uzené, vařené hovězí atd.

Porce:4
Doba přípravy:30 minut
Bílkoviny:
Sacharidy:
Tuky:

Podobné recepty: