Česneková omáčka

100 g hladké celozrnné mouky, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 50 g olivového oleje, 4 kuličky černého pepře, sůl, 700 ml vývaru z masa, šálek zakysané smetany

Rozkrájenou cibuli, zpěněnou na části oleje, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme vývarem. Ochutíme pepřem a solí a za stálého míchání povaříme na mírném ohni. Na zbývajícím tuku podusíme nastrouhaný nebo jemně rozsekaný česnek a přidáme do omáčky. Společně krátce povaříme, procedíme a podáváme k vařenému hovězímu, ale i uzenému masu. Omáčku je také možno zjemnit přidáním šálku smetany.

Porce:4
Doba přípravy:30 minut
Bílkoviny:12 g
Sacharidy:61 g
Tuky:

Podobné recepty: