Chřestový salát

500g zeleného chřestu 8 lžic zeleninového vývaru 2 lžíce citronové šťávy 4 lžíce olivového oleje 4 hrušky 1 grapefruit 2 lžíce sezamových semínek sůl 200g balkanského sýru

Z chřestu odstraníme dřevnaté konce a oloupeme spodní třetinu stonku. Chřest si příčně a podélně rozpůlíme. Hrušky rozčtvrtíme, odstraníme semena a nakrájíme na plátky. Grapefruit oloupeme, odstraníme blanku a nakrájíme na velké kostky. Olej v hrnci rozpálíme a osmahneme chřest. Přidáme vývar, hrušky a vaříme pět minut. Vmícháme grapefruit, salát dochutíme solí a citronovou šťávou. Dáme na talíř a rozdrobíme na salát balkanský sýr a posypeme sezamovými semínky. Můžeme přidat i bylinky.

Porce:4
Doba přípravy:30 minut
Bílkoviny:
Sacharidy:
Tuky: