Cibulová polévka 2

750 g cibule, 40 g hladké celozrnné mouky, celozrnný chléb, piemontský sýr Fontina, láhev tmavého piva, ¾ l zeleninového vývaru, olivový olej, sůl, pepř

Mouku zasmažíme na mírném ohni v pánvi s nepřilnavým povrchem. Oloupejte cibuli, nakrájíme ji na plátky a v hrnci orestujeme na malém množství oleje. Jakmile cibule zezlátne, zasypeme ji opraženou moukou a zalijte pivem. Pak přidáme ¾ litru vývaru, zakryjeme pokličkou a polévku vaříme asi 50 minut. Mezitím si nakrájejíme chléb na plátky, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě. Polévku podáváme teplou se zapečeným chlebem.

Porce:4
Doba přípravy:60 minut
Bílkoviny:3 g
Sacharidy:6 g
Tuky:

Podobné recepty: