Cizrnová kaše

400 g cizrny, 1 velká cibule nadrobno pokrájená, 100 ml mléka, sůl, mletý pepř, 3 lžíce olivového oleje

Cizrnu namočíme do vlažné vody den předem. Druhý den vodu slijeme, napustíme novou a cizrnu uvaříme doměkka. Mezitím osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli na olivovém oleji dorůžova. Uvařenou cizrnu scedíme, trochu vody zachytíme. Do hrnce k cizrně přidáme máslo, teplé mléko a ručním mixérem rozmixujeme. Je-li kaše příliš hustá, můžeme přidat trochu mléka nebo vody z vaření. Podle chuti osolíme a opepříme a nakonec vmícháme osmaženou cibuli. Podáváme jako přílohu k masu se zeleninovou oblohou

Porce:4
Doba přípravy:50 minut
Bílkoviny:
Sacharidy:
Tuky:

Podobné recepty: