Dolnozemské pečené vepřové maso

600 g vepřového karé s kostí nebo krkovičky, sůl, 4 cibule, 1 lžíce sádla, 2 lžíce zelené celerové natě posekané nadrobno, 2 stroužky česneku, masový vývar, 2 dl dezertního červeného vína, 1 lžíce másla

Vepřové karé nakrájíme na kotlety, které naklepeme, u kosti nařízneme, osolíme a uložíme do ohnivzdorné mísy. Obložíme kolečky cibule, pomastíme a posypeme celerovou natí. Přidáme utřený česnek, podlijeme vývarem, přiklopíme a dáme péct do vyhřáté trouby. Při pečení podléváme podle potřeby. Měkké maso podlijeme vínem a zapečeme. Hotové maso pokapeme rozehřátým máslem.

Porce:3
Doba přípravy:65 min
Bílkoviny:68 g
Sacharidy:52 g
Tuky:163 g

Podobné recepty: