Domácí majonéza

2 žloutky asi 250 ml rostlinného oleje lisovaného za studena sůl pepř hořčice (bez cukru) pár kapek balsamikového octa nebo citrónové šťávy bylinky podle volby

Ručním mixérem ušleháme žloutek, potom pomalu za stálého šlehání přidáváme olej, sůl a pepř. Olej se přidává tak dlouho, dokud se nedosáhne žádané konzistence. Pak přidáme hořčici, ocet a ostatní koření. Pokud by majonéza nehoustla, bylo na začátku přidáno příliš rychle velké množství oleje. V takovém případě doporučujeme ještě jednou ušlehat nový žloutek a k němu pomalu přidávat řídkou masu, která pak zhoustne. Hotovou majonézu uchovávat v dobře uzavřené nádobě v chladničce maximálně 3 dny!

Porce:4
Doba přípravy:5 minut
Bílkoviny:0 g
Sacharidy:1 g
Tuky:

Podobné recepty: