Drožďová polévka s kapáním

1 cibule, 200 g kořenové zeleniny, 42 g droždí, olivový olej Na kapání: 1 vejce, 3 lžíce celozrnné mouky polohrubé

V hrnci rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm cibulku nakrájenou na drobno. Kořenovou zeleninu si očistíme a nakrájíme na nudličky nebo nastrouháme na hrubo na struhadle. Nastrouhanou zeleninu přidáme na připravenou cibulku, chvíli restujeme, poté rozdrobíme droždí a za stálého míchání necháme rozpustit. Poté vlijeme 1,5 l vody. Krátce povaříme, až je zelenina měkká. Do hrnečku si vyklepneme 1 celé vejce, přidáme mouku, až se nám vytvoří hustší těstíčko. Přes struhadlo, popř. nějaký cedník vidličkou vtlačujeme do vroucí polévky kapání. Necháme krátce povařit (cca 1-2 min.).

Porce:4
Doba přípravy:25 minut
Bílkoviny:30 g
Sacharidy:105 g
Tuky:9 g

Podobné recepty: