Dušený kapr na šalvěji

4 kapří filety, 100 g celeru nakrájeného na nudličky 60 g cibule nakrájené na nudličky, 1 stroužek česneku, 150 ml kapřího vývaru, šalvěj rozmarýn, 60 ml smetany, sůl, olej, 50 g rostlinného másla, 1 celozrnná žemle

Kapří filety osolíme a krátce opečeme na pánvi. Vyjmeme a ve výpeku osmahneme celer a cibuli. Přidáme koření a zalijeme rybím vývarem. Vložíme kapra, podlijeme smetanou a dusíme 3 – 4 minuty pod poklicí. Plátky žemle potřené máslem opečeme a naskládáme na porce ryby. Vše přelijeme obsahem pánve.

Porce:4
Doba přípravy:30 minut
Bílkoviny:60 g
Sacharidy:50 g
Tuky:

Podobné recepty: