Flambovaná krůtí stehna

700 g krůtí stehna, 250 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce sušeného rozmarýnu, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 cibule, 2 velká kyselejší jablka, 4 lžíce calvadosu (jablečná pálenka), sůl, pepř

Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozpálíme 2 lžíce ole­je a ochucené krůtí maso na něrn ze všech stran zprudka opečeme. Potom snížíme intenzitu ohně a za stálého obracení cca 15 minut opékáme. Maso vyjmeme, peč­livě ho zabalíme do alobalu a uscho­váme v troubě vyhřáté na 75 °C. Me­zitím oloupeme cibule a pokrájíme je na tenké kroužky. Omyjeme jablka, osušíme, vykrojíme jádřinec a jablka rozčtvrtíme a pokrájíme na plátky. Zbývající olej rozpálíme v pánvi a jablečné dílky i cibulové kroužky na něm za stálého míchání asi 10 minut restujeme. Nakonec je osolíme a opepříme. Do pánve znovu vložíme vepřové karé, pokapeme ho calvadosem a opatrně delší sirkou zapálíme a flam­bujeme. Plamen smetanou zalejeme uhasíme.Omáčku promícháme, necháme jednou vzkypět, osolíme, opepříme. Jednotlivé porce ozdobíme rozma­rýnem.

Porce:4
Doba přípravy:35 min
Bílkoviny:272 g
Sacharidy:35 g
Tuky:137 g

Podobné recepty: