Flambované vepřové karé

700 g vepřového karé, 250 ml smetany ke šlehání, 3 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 2 velká kyselejší jablka, 4 lžíce calvadosu, 1 lžíce sušeného rozmarýnu, sůl, pepř

Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozpálíme 2 lžíce ole­je a ochucené vepřové karé na něrn ze všech stran zprudka opečeme. Potom snížíme intenzitu ohně a za stálého obracení cca 15 minut opékáme. Maso vyjmeme, peč­livě ho zabalíme do alobalu a uscho­váme v troubě vyhřáté na 75 °C. Mezitím oloupeme cibule a pokrájíme je na tenké kroužky. Omyjeme jablka, osušíme, vykrojíme jádřinec a jablka rozčtvrtíme a pokrájíme na plátky. Zbývající olej rozpálíme v pánvi a jablečné dílky i cibulové kroužky na něm za stálého míchání asi 10 minut restujeme. Nakonec je osolíme a opepříme. Do pánve znovu vložíme vepřové karé, pokapeme ho calvadosem a opatrně delší sirkou zapálíme a flam­bujeme. Plamen smetanou uhasíme.Omáčku promícháme, necháme jednou vzkypět, osolíme, opepříme. Jednotlivé porce ozdobíme rozma­rýnem. Podáváme s kroketami.

Porce:4
Doba přípravy:45 min
Bílkoviny:79 g
Sacharidy:31 g
Tuky:288 g

Podobné recepty: