Francouzské brambory

750 g brambor uvařených ve slupce a nakrájených na plátky, 200 g moravského uzeného masa nakrájeného na plátky, 100 g kyselých okurek nakrájených na plátky, 2 vejce uvařená natvrdo nakrájená na plátky, 2 vejce syrová, 250 ml mléka, 100 g olivového oleje, 1 cibule nakrájená na kolečka, pepř, sůl

Pekáč vymažeme tukem a naskládáme do něj střídavě všechny suroviny. Osolíme, opepříme. Povrch jemně pokapeme olejem. V horké troubě krátce zapečeme. V mléce rozkvedláme syrová vejce a nalijeme ne brambory. Pečeme při 200 stupních, dokud brambory nezačnou zlátnout.

Porce:6
Doba přípravy:60 minut
Bílkoviny:86 g
Sacharidy:200 g
Tuky:

Podobné recepty: