Hovězí maso na víně

800g hovězího masa na pečení 1 mrkev 1 cibule 100ml červeného vína 2 stroužky česneku trochu řapíkatého celeru 4 lžíce hladké mouky 3 lžíce oleje 1 bobkový list pepř, sůl

Nakrájíme si na kostičky zeleninu, vložíme do zapekací nádoby. Přilijeme červené víno, přidáme bobkový list, česnek a pepř. Připravíme si maso a dáme ho do zapekací nádoby a necháme odležet. Poté maso vyndáme a posypeme moukou. Na rozpáleném oleji maso z obou stran osmahneme. Přidáme zeleninu s vínem, cibuli najemno nakrájenou, osolíme a pod pokličkou dusíme asi 45 minut za stálého obracení do měkka. Poté maso vyjmeme a nakrájíme na plátky, vybereme bobkový list, maso podlijeme šťávou a odložíme zelenimu. Podáváme s bramborem.

Porce:4
Doba přípravy:55 minut
Bílkoviny:
Sacharidy:
Tuky:

Podobné recepty: