Hovězí maso s lečem

400 g hovězího masa, 200 g rajčat, 120 g zelených paprik, 1 střední cibule, 40 g rajčatového protlaku, olivový olej, hladká mouka, sůl, pepř

Naklepaný plátek masa osolíme a opečeme na zpěněné cibuli. Než maso podlijeme, přidáme ještě trochu papriky a rajčatový protlak, pak teprve je dusíme. Zvlášť si připravíme lečo z rajčat a paprik. Zelené papriky omyjeme, zbavíme zrníček a vnitřní dužiny. Potom je znovu omyjeme, nemají být pálivé. Potom je nakrájíme na proužky a dáme dusit. Po chvíli přidáme nakrájená omytá rajčata, dlouho je však nedusíme, aby se neolupovala slupka. Měkké maso vyjmeme, šťávu nepatrně zahustíme moukou a dobře povaříme. Na talíři podlijeme plátek šťávou a upravíme na něj lečo.

Porce:4
Doba přípravy:95 min
Bílkoviny:49 g
Sacharidy:49 g
Tuky:92 g

Podobné recepty: