Hovězí na houbách

500 g hovězího zadního na plátky, 250 g čerstvých nebo mražených hub, olivový olej, 1 velká cibule, sladká paprika, vývar z masa, 1/4 l kysané smetany, trošku hladké celozrnné mouky, sůl, pepř

Plátky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na oleji. Vyjmeme a do oleje po mase přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme do růžova. Zaprášíme paprikou, přilijeme trochu vývaru, provaříme a přidáme zpět opečené plátky masa a dusíme za občasného podlévání vývarem téměř doměkka. Potom přidáme na plátky nakrájené houby (podle chuti opepříme a dosolíme) a dusíme, až je maso i houby měkké. Nakonec zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali lžičku mouky a ještě několik minut povaříme. Podáváme s těstovinami nebo knedlíky.

Porce:4
Doba přípravy:60 minut
Bílkoviny:127 g
Sacharidy:51 g
Tuky:111 g

Podobné recepty: