Hrachová polévka s celerem

250 g loupaný hrách žlutý, 125 g celeru, 1 cibule, 3 lžíce másla, 2 stroužky česneku, sůl, 1 větší mrkev , mletý pepř, kadeřavá petrželka

Den předem namočený hrách scedíme a necháme okapat. Mrkev i celer očistíme, česnek i cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Máslo necháme v hrnci přeškvařit a potom na něm podusíme veškerou zeleninu. Čtyři lžíce zeleniny z polévky si odložíme stranou. Přisypeme hrášek, přilijeme vodu, osolíme i opepříme a pod pokličkou vaříme asi 50 - 60 minut do změknutí. Polévku rozšleháme na pyré. Polévkové pyré rozdělíme na talíře, přidáme lžíci zeleniny, kostičky osmaženého toastového dozlatova orestovaného chleba a ozdobíme snítkou kadeřavé petrželky.

Porce:4
Doba přípravy:75 min
Bílkoviny:70 g
Sacharidy:182 g
Tuky:54 g

Podobné recepty: