Hrachová polévka se slaninou

200g žlutého hrachu 4 stroužky česneku 1 mrkev 1 lžíce majoránky 2 cibule 1 kostka bujónu masového 1 lžíce worcesterové omáčky 8 plátků anglické slaniny 1 lžíce oleje 1OOg mraženého zeleného hrášku sůl, pepř, řeřicha

Hrách necháme 10 hodin nabobtnat ve studené vodě. Poté jej scedíme a znovu zalijeme vodou, dáme vařit. Jednu cibuli nakrájíme a přidáme k hrachu s pokrájeným česnekem a mrkví. Vaříme doměkka. Přidáme majoránku a vše rozmixujeme, ochutíme bujónem a ještě 5 minut povaříme. Okořeníme worcesterovou omáčkou, solí a pepřem. Slaninu a cibuli na kolečka nakrájenou, opečeme na pánvi a přidáme zelený hrášek, krátce restujeme. Slaninou, hráškem a cibulí zdobíme hotovou polévku na talíři.

Porce:4
Doba přípravy:45 minut
Bílkoviny:
Sacharidy:
Tuky:

Podobné recepty: