Hrášková polévka s mátou a smetanou

1200 ml drůbežího vývaru, 300 g mraženého hrášku, 200 ml zakysané smetany, 2 pórky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, hrstka nasekané máty, 2 lžíce másla, 4 plátky toustového chleba, sůl, pepř

Lžíci másla rozehřejeme v hrnci, přidáme na kolečka nakrájený pórek a drobně nakrájenou cibuli. Smažíme asi 8 minut. Zalijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. Vsypeme hráček a vaříme asi 3 minuty. Sejmeme z ohně, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou mátu. Rozmixujeme tyčovým mixérem a vešleháme smetanu. Plátky chleba nakrájíme na kostičky a osmahneme na zbylé lžíci másla spolu s prolisovaným česnekem. Polévku servírujeme s česnekovými krutony.

Porce:4
Doba přípravy:40 min
Bílkoviny:33 g
Sacharidy:126 g
Tuky:49 g

Podobné recepty: