Jablečné koblihy

2 vejce, 200 g Hery, 1 lžíce moučkového cukru, 1/4 lžičky soli, šťáva ze 1/4 citronu, 300 g hladké celozrnné mouky, 40 g droždí, 200 ml kysané smetany krémovité, 200 g jablek, olivový olej na smažení

Do mouky vlijeme připravený kvásek, přidáme vejce, rozpuštěnou Heru, cukr, sůl, šťávu z citronu, zakysanou smetanu a zpracujeme těsto, které posypeme moukou, přikryjeme a necháme vykynout. Do vykynutého těsta zapracujeme měchačkou drobně nakrájená oloupaná jablka. Posypeme si vál, těsto na něj vyklopíme a za stálého podsypávání vyválíme na sílu asi 1,5 cm a vykrájíme kolečka, která si dáme na tácek posypaný moukou ještě asi na 10 minut dokynout. Pečeme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

Porce:12
Doba přípravy:65 minut
Bílkoviny:56 g
Sacharidy:218 g
Tuky:

Podobné recepty: