Jáhlový nákyp s ovocem

200 g jáhel, 100 g rýže, 600 ml mléka, 1 vanilínový cukr, 50 g moučkového cukru, 3 vejce, čerstvé nebo kompotované ovoce

Jáhly s rýží spaříme vařící vodou, propláchneme, zalijeme mlékem a dusíme asi 15 minut. Vmícháme oba cukry a necháme zchladnout. Přimícháme žloutky a sníh z bílků. Dortovou formu vysypeme strouhankou, naplníme do poloviny směsí těsta, pokryjeme vrstvou ovoce, zakryjeme zbytkem těsta a zvolna pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Podáváme s ovocem nebo přelité ovocnou šťávou.

Porce:4
Doba přípravy:70 minut
Bílkoviny:50 g
Sacharidy:300 g
Tuky:

Podobné recepty: