Jáhly s klíčky mungo

300 g jáhel, 150 g naklíčené mungo, 1 cibule, 100 g tvrdého sýra, 100 g anglické slaniny, tymián, řeřicha, sůl

Jáhly je třeba uvařit pár hodin předem, aby stačily vychladnout - jáhly propláchneme v horké vodě, zalijeme dvěma hrnky vody a v osolené vodě uvaříme do měkka (cca 15 min). Při vaření nemícháme, aby se nepřipálily. Po odstavení položíme necháme zakryté vychladnout. Na pánvi osmahneme anglickou slaninu nakrájenou na kousky, přidáme zpěnit cibuli, přisypeme jáhly (rozdrobené na jednotlivé kuličky) a ochutíme tymiánem. Chvíli restujeme, až jsou jáhly dobře prohřáté. Nakonec přidáme naklíčené mungo a na kostičky nakrájený sýr, promícháme a odstavíme. Na talíři posypeme řeřichou nebo petrželí, roketou apod.

Porce:4
Doba přípravy:30 minut
Bílkoviny:107 g
Sacharidy:280 g
Tuky: