Jogurtová pizza

1 kelímek bílého jogurtu (400 ml), 250 g polohrubé celozrnné mouky, 1 prášek do pečiva, 1 lžička soli, 2 vejce Na povrch: kečup, koření na pizzu, cibule, salám, sýr

Do mísy vyklopíme jogurta mouku. Přidáme prášek do pečiva, sůl, vejce a důkladně promícháme. Je-li těsto příliš řídké, můžeme přidat trochu mouky. Na plech dáme těsto a rozetřeme ho do obdélníku nebo do oválu. Dobře to jde rukama důkladně potřenýma olejem. Dále už postupujeme podle vlastní chuti. Např.: těsto potřeme kečupem, posypeme kořením, cibulí pokrájenou na kolečka, nastrouhaným salámem nebo plátky salámu či šunky, nakonec strouhaný sýr. Pečeme asi 15 minut při 200°C.

Porce:4
Doba přípravy:25 minut
Bílkoviny:49 g
Sacharidy:170 g
Tuky:16 g

Podobné recepty: