Kachna na špenátu

středně velká kachní prsa s kůží, 150 g čerstvého špenátu, 1 sklenice piva, 2 lžičky hořčice, 50 ml olivového oleje extravergine, sůl, pepř

Kachní prsa vložíme do hluboké mísy, zastříkneme je pivem, zakryjeme kůží a necháme v lednici přes noc marinovat. Pak je necháme okapat, vložíme do pánve kůží dolů, osolíme, opepříme a pečeme asi 20 minut při teplotě 220 °C. Potom prsa vyndáme a necháme zchladnout. Nakrájejíme je na plátky a podáváme na lístcích čerstvého špenátu zalité omáčkou připravenou z přibližně 60 ml oleje, soli, pepře, lžičky hořčice a 2 lžic piva.

Porce:4
Doba přípravy:30 minut
Bílkoviny:
Sacharidy:
Tuky:

Podobné recepty: