Kapr v bramborové kaši

500 g kapřího masa nakrájeného na tenké proužky (2 -3 mm), 150 g žampiónů nakrájených na hrubší kousky, 1 cibule nakrájená na měsíčky, čerstvé fazolové lusky, sardelová pasta, sůl, kmín, olivový olej, 600 g brambor, 100 ml smetany, 50 g másla, 2 vejce, dýňová a slunečnicová semínka

Brambory uvaříme a s máslem vyšleháme hladkou kaši, do které po prochladnutí zašleháme smetanu a vejce. Na dno zapékací nádoby rozetřeme trošku oleje. Osoleného, kmínem a sardelovou pastou ochuceného nakrájeného kapra promícháme s cibulí, žampiony a lusky a rovnoměrně poklademe na dno nádoby. Přikryjeme připravenou bramborovou kaší se smetanou a vejci. Posypeme semínky. Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 160 stupňů. Na závěr na 5 minut zvýšíme teplotu, aby se kaše opekla.

Porce:4
Doba přípravy:60 minut
Bílkoviny:100 g
Sacharidy:185 g
Tuky:

Podobné recepty: