Kapr v sýrovém těstě

600 g filetů z kapra, sůl, směs pepřů, drcený kmín, provensálské koření, zelená petrželka, 100 g olivového oleje, 100 g tvrdého sýra, 100 g celozrnné hladké mouky, 1 vejce, sezamová semínka, vejce na potření Pyré: směs nasekaných zelených bylinek, 4 rajčata, cukr, vinný ocet

Z nastrouhaného sýra, olivového oleje, mouky a vejce vytvoříme těsto, které uložíme na 20 minut do chladu. Z provensálského koření, petrželové natě, pepře, a soli připravíme marinádu, kterou potřeme rybí maso a necháme chvíli odležet. Z těsta vyválíme plát, neřežeme na proužky o šířce asi 3 cm a délce 25 cm. Do proužků spirálovitě zabalíme porce ryby a klademe je na pečící papír. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme sezamovými semínky. Pečeme v předehřáté troubě při 200 stupních asi 10 minut. Přeléváme rajčatovým pyré, které připravíme svařením rajčat s bylinkami a dochutíme cukrem, octem a solí.

Porce:6
Doba přípravy:45 minut
Bílkoviny:80 g
Sacharidy:50 g
Tuky:

Podobné recepty: