Kapustové závitky

1 větší kapusta, 400 g vepřového masa, 200 g uzeného masa, 100 g neloupané rýže, 1 cibule, sůl, majoránka, hrst čerstvých hub

Kapustu krátce povaříme v horké vodě. Scedíme ji, změklé listy rozebereme, rozprostřeme na vál a vykrojíme z nich silná žebra. Do každého listu dáme plnou lžíci nádivky. Listy s nádivkou stočíme, zahneme i po stranách, závitky narovnáme do vymaštěného pekáčku a dáme do trouby zapéci. Povrch pomastíme, při pečení trochu podlijeme polévkou. Nádivka: Vepřové i uzené maso umeleme na masovém strojku, přidáme dušenou rýži a usekaná srdéčka z kapusty. Nádivku osolíme, okořeníme a smícháme s dušenými houbami. Na nádivku můžeme využít i zbytků masa.

Porce:4
Doba přípravy:60 min
Bílkoviny:109 g
Sacharidy:140 g
Tuky:127 g

Podobné recepty: