Karbanátky plněné houbami

1/4 kg hovězího a 1/4 kg vepřového masa, 200 g hub, 1 malá cibule, 1 vejce, olivový olej, mouka na obalení, sůl, pepř, kmín

Maso pomeleme, přidáme drobně sekanou cibulku, zelenou petrželku, sůl pepř a kmín. Rozšlehané vejce přidáme k masu a všechno dobře propracujeme. Z těsta vykrajujeme lžící menší kousky a rukou namočenou ve vodě tvoříme malé slabší placičky. Mezi dvě placičky dáme vždy lžičku dušených hub, přitiskneme a upravíme do tvaru a zlehka obalíme v mouce. Plněné karbanátky vkládáme do rozpáleného olivového oleje, poté plamen snížíme a smažíme do měkka z obou stran. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory s pokrájenou pažitkou.

Porce:4
Doba přípravy:65 min
Bílkoviny:80 g
Sacharidy:31 g
Tuky:184 g

Podobné recepty: