Kedlubnové zelí

4 větší kedlubny nastrouhané nahrubo, 1 střední brambora nastrouhaná najemno, 1 lžíce hladké celozrnné mouky, sůl, kmín, 1 lžička cukru, 1 - 2 lžíce octa, 1 menší cibule nakrájená najemno, trošku olivového oleje na osmažení cibule

Kedlubny nastrouháme na hrubším struhadle, podlijeme vodou, osolíme, okmínujeme a dáme vařit. Bramboru nastrouháme najemno a smícháme s moukou, je-li to moc husté, zředíme troškou vody (záleží na vodnatosti brambory). Toto vmícháme do kedluben ( po 5 - 10 minutách varu), přidáme nadrobno pokrájenou osmaženou cibulku, cukr a ocet, a ještě chvíli vaříme. Nakonec podle chuti dosolíme, osladíme či okyselíme. Podáváme všude tam, kde klasické zelí.

Porce:6
Doba přípravy:30 minut
Bílkoviny:
Sacharidy:
Tuky:

Podobné recepty: