Králík na smetaně s hořčicí

1 králík (rozdělený na menší díly) , 1 větší cibule nakrájená na kostičky, 1-2 stroužky česneku prolisovaného, několik plátků anglické slaniny bez kůže nakrájené na kostičky, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 vrchovatá lžíce petrželky (kudrnky), 2-3 lžíce hladké celozrnné mouky, 100 ml sladké smetany, 1 hrnek kuřecího vývaru (nebo vody), olivový olej, mletý pepř, sůl

Naporcovaného králíka obalíme v mouce smíchané s pepřem a zbylou mouku rozšleháme ve smetaně. Na pánvi zesklovatíme cibuli. Přidáme slaninu a česnek a opékáme dalších 5 minut. Obsah pánve přendáme do hrnce, ve kterém pak maso budeme dusit do měkka. Na pánvi opečeme králičí díly ze všech stran do hněda. Opečené díly přendáme do hrnce s cibulí a slaninou, trochu osolíme a podlijeme vodou, přidáme hořčici a petrželku. Dusíme na mírném ohni, dokud maso nezměkne. Měkké maso vyjmeme, přilijeme smetanu s moukou a povaříme ještě asi 3 minuty. Podáváme s bramborem vařeným ve slupce.

Porce:8
Doba přípravy:60 minut
Bílkoviny:134 g
Sacharidy:59 g
Tuky:163 g

Podobné recepty: