Křenová omáčka s jablky

4 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu, 1 jablko vinné chuti, 1 natvrdo vařené vejce, 0,5 sklenice husté kysané smetany, 1 lžička citronové šťávy Na ozdobu:2 kolečka citronu, 1 červená paprika, 2 snítky kopru

Jablko omyjeme, oloupeme, najemno nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědlo. vejce oloupeme a vyjmeme žloutek. Bílek nakrájíme a smícháme se strouhaným křenem. Žloutek rozetřeme, vmícháme smetanu, osolíme, přidáme křen a jablko. Vše promícháme, přikryjeme pokličkou a vychladíme. Hotovou omáčku můžeme ozdobit kolečkem citronu, proužkem papriky a koprem. Omáčku podáváme ke studeným pokrmům z masa a uzenin nebo k vejcím natvrdo.

Porce:4
Doba přípravy:15 minut
Bílkoviny:
Sacharidy:
Tuky:

Podobné recepty: