Krůtí prsa s jablečnou kůrkou

1,8 kg krůtích prsou, 3 malá jablka, 125 ml bílého vína, 1 lžíce plnotučné hořčice, 100 ml smetany, 3 - 4 lžíce solamylu, lžíce citronové šťávy, po 1/4 lžičce tymiánu a rozmarýnu, 2 snítky rozmarýnu na ozdobení, 1 svazek polévkové zeleniny, sůl, pepř

Krůtí prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opep­říme. Maso vložíme na hluboký plech. Troubu předehřejeme na 200 °C. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme nahrubo. Přidáme k masu a pečeme zhruba 90 min. Jablka omyjeme, odstraníme jádřince, duži­nu nakrájíme na tenké plátky. Přívedeme k va­ru víno s citronovou šťávou a přidáme jablka. Krátce je podusíme a vyjmeme. Zhruba 10 min. před dopečením maso potřeme hořčicí a obložíme jablky. Posypeme tymiánem a rozmarýnem. Ve vypečené šťávě rozmícháme solamyl a vaří­me do zahoustnutí. K masu se hodí růžičková ka­pusta a glazírované kaštany.

Porce:6
Doba přípravy:100 min
Bílkoviny:218 g
Sacharidy:124 g
Tuky:119 g

Podobné recepty: