Kuře dušené s křenem

1 kuře, 50 gramů másla, 2 dcl šlehačky, 2 lžíce strouhaného křenu, 1 cibule, 1/2 kostky drůbežího bujónu, 1/2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř

Kuře rozdělené na porce osolíme, opepříme a na másle opečeme dozlatova. Opečené kuře vyjmeme, na vypečeném tuku ozlatíme nadrobno pokrájenou cibulku, vložíme zpět porce kuřete, podlijeme vývarem z bujónu a dusíme doměkka. Potom kuře vyjmeme, vypečenou šťávu zaprášíme moukou, necháme chvíli osmahnout, podlijeme trochou vody a povaříme. Do omáčky vmícháme smetanu, necháme projít varem, přidáme křen a odstavíme z ohně. Porce kuřete přeléváme omáčkou a podáváme nejlépe s rýží.

Porce:4
Doba přípravy:65 min
Bílkoviny:236 g
Sacharidy:41 g
Tuky:116 g

Podobné recepty: