Kuře na paprice se smetanou

1 kuře, 60 g cibule, 50 g másla, 4 lžíce olivového oleje, kelímek sladké smetany, kelímek zakysané smetany, paprika, pepř, sůl

Kuře rozdělíme na 6-8 kousků, osolíme a obalíme ve sladké paprice. V hrnci na másle osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibulku. Na pánvi s nepřilnavým povrchem na oleji opečeme zprudka jednotlivé kousky kuřete ze všech stran. Potom do hrnce vložíme kousky kuřete bez oleje, zalijeme troškou teplé vody a pod pokličkou dusíme asi 30 minut. Potom vyjmeme maso a uschováme ho v teple. Šťávu zahustíme sladkou a kysanou smetanou, omáčku za stálého míchání povaříme asi 5 minut a potom ji propasírujeme sítkem na porce kuřete. Maso necháme v omáčce jen chvíli prohřát, už nevaříme.

Porce:4
Doba přípravy:80 min
Bílkoviny:233 g
Sacharidy:17 g
Tuky:184 g

Podobné recepty: