Kuře nadívané zelím, kaštany a jablky

1 kuře (asi 1 kg), 750 g brambor, 300 g kysaného zelí, 150 g oloupaných jed­lých kaštanů, 1 pórek, 3 navinulá jablka, 75 ml zeleninového vývaru (z kostky), 4 lžíce zahuštěné jablečné šťávy, 2 lžíce jablečného moštu, sůl, pepř, na špičku nože mletého bobkového listu a hřebíč­ku

Troubu předehřejeme na 200 °C. Kaštany na­hrubo posekáme. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka, zelí nadrobno, jablka omyjeme, rozčtvrtí­me, zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. Kaštany, pórek, zelí a jablka promícháme, osolí­me, opepříme a okořeníme bobkovým listem a hřebíčkem. Kuře omyjeme, osušíme, naplníme zelnou nádivkou a uzavřeme. Brambory oloupeme, nakrájíme na osminky a dáme spolu se zbytkem nádivky do formy. Zaleje­me vývarem a 2 lžícemi zahuštěné jablečné šťávy. Navrch položíme kuře a pečeme pod poklicí asi 45 min. Zbylou zahuštěnou šťávu smícháme s moš­tem, směsí kuře potřeme a pečeme ještě 15 min.

Porce:4
Doba přípravy:105 min
Bílkoviny:230 g
Sacharidy:254 g
Tuky:29 g

Podobné recepty: