Kuře s bramboráčky
1 kuře bez kůže, olivový olej, 1-2 pórky, 200g čerstvé houby (lze použít i žampiony), bramboráčky, 100g plátky anglické slaniny, 100g strouhaný tvrdý sýr (Eidam)
Kuře zbavené kůže nakrájíme na malé kousky, které prudce osmahneme. Opečené maso vyndáme a na zbylém tuku osmažíme pórek nakrájený na kolečka a plátky hub. Do pekáče narovnáme 2 vrstvy bramboráčků, na to směs kuřete, pórku a hub. Vše ještě poklademe plátky anglické slaniny a posypeme tvrdým sýrem. Dáme zapéci do trouby. Příloha: Zbylé bramboráčky
Porce: | 4 |
---|---|
Doba přípravy: | 75 min |
Bílkoviny: | 234 g |
Sacharidy: | 12 g |
Tuky: | 116 g |